Spanje & Mallorca voor een geweldige vakantie

Als u alles over Spanje wilt weten, kunt u dit het beste vóór uw vakantie onderzoeken. Als u meer te weten komt over de Spaanse cultuur voordat u naar Spanje komt, kunt u de plaats en de mensen beter begrijpen. Als u naar Spanje komt, zult u niet teleurgesteld zijn door de vele dingen die u hier kunt doen en zien.

Spanje biedt een breed scala aan culturele, culinaire en historische activiteiten die voor iedereen geschikt zijn. U kunt de prachtige weiden en valleien bezoeken, door de Pyreneeën wandelen of met uw hele gezin ontspannen op een strand. U zult voor elk wat wils in uw familie vinden wanneer u Spanje bezoekt.

Als je in Spanje bent, merk je misschien dat de taal anders klinkt dan die in Zuid- en Midden-Amerika. De Spanjaarden in Spanje staan ​​algemeen bekend als Castiliaans. Dit formulier is gerelateerd aan Italiaans, Portugees en Frans. U kunt ook mensen horen die Baskisch, Catalaans en Galicisch spreken als u naar verschillende regio’s van het land reist.

Je kunt vaak goedkope vluchten vinden bij grote luchtvaartmaatschappijen naar Spanje. Dit is de meest populaire manier om het land binnen te komen en er zijn veel grote en uitstekende internationale luchthavens in heel Spanje. Het maakt niet uit welke regio van het land u wilt bezoeken, u kunt een vlucht vinden vanuit uw woonplaats.

Als u in Spanje bent, kunt u overwegen om met de bus te reizen. Er zijn veel bussen om uit te kiezen die goedkope tarieven hebben en zeer comfortabel zijn. Spanje bezoeken met het openbaar vervoer bespaart u veel tijd en hoofdpijn.

Als u tijdens uw reis meer onafhankelijkheid en vrijheid wilt hebben, kunt u overwegen een auto- of autoverhuurbedrijf te gebruiken. U kunt reizen waar u maar wilt en wanneer u maar wilt, zonder u zorgen te hoeven maken over schema’s. U kunt dit soort informatie online of via uw reisagent vinden.

Er is een overvloed aan uitstekende gerechten in Spanje. Of u nu landinwaarts of aan de kust bent, in een grote stad of in een kleine stad, u vindt altijd wel iets dat bij uw smaak past. Als u aan de kust bent, kunt u bijna elke dag genieten van verse zeevruchten en als u landinwaarts bent, kunt u kiezen uit hoogwaardig vlees.

Als je in Spanje bent, zul je blij zijn met hoe vers al het eten is als je uit eten gaat. Er is heel weinig bevroren voedsel en u kunt er zeker van zijn dat het vlees, de zeevruchten en de groenten meestal lokaal worden verbouwd en geproduceerd.

Wanneer u uit eten wilt gaan voor lunch en diner, moet u zich bewust zijn van de verschillen in Spanje qua planning vergeleken met uw land. In Spanje wordt de lunch meestal om 14.00 uur gegeten en het diner om 21.00 uur of later.

Als u wilt ontspannen en genieten van wijn, bier of een mixdrankje, dan vindt u hier een ruime keuze aan bars. Dit is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en je Spaans te oefenen. Er is geen leeftijdsbeperking om een ​​bar binnen te gaan, dus neem gerust de kinderen mee. Spanjaarden worden niet dronken en dit wordt niet als beleefd gedrag beschouwd.

De euro is in 2002 in Spanje geïntroduceerd en dit is de gemeenschappelijke munt. U kunt geen andere valuta gebruiken en moet bereid zijn om geld te wisselen bij een bank of geldautomaat wanneer u aankomt. De luchthaven zal gewoonlijk aan uw behoeften kunnen voldoen.

U kunt ook in heel Spanje creditcards gebruiken voor aankopen of om uit te gaan. Meestal moet u uw paspoort tonen als u een creditcard of bankpas gebruikt. Dit is voor uw eigen bescherming, dus zorg ervoor dat u deze bij u heeft wanneer u uw kaart wilt gebruiken.