Reizen in Spanje: basis info

Als je reist of naar Spanje verhuist, wil je wat basisinformatie over Spanje. Er zijn vijftig provincies in het land. De grootste metrogebieden van het land zijn Madrid, Barcelona, ​​Malaga, Valencia, Sevilla en Bilbao. Neem de tijd om meer te weten te komen over de regio waar u verblijft. Door online reismagazines, kranten en informatie te lezen, leert u de omgeving en cultuur kennen.

Hier vindt u wat informatie over Spanje: paspoorten en douane

Alle documentatie die u nodig heeft om het land binnen te komen, is afhankelijk van uw situatie. Als je uit een niet-EU-land komt, moet je een geldig paspoort tonen om Spanje binnen te komen. Zelfs dan moeten inwoners van sommige landen een visum tonen.

Als u een inwoner bent van landen die lid zijn van de Europese Economische Gemeenschap, moet u nationale identificatiedocumenten laten zien. Enkele landen moeten nog steeds een visum tonen met deze documenten. Neem contact op met het Spaanse consulaat in uw eigen land als u niet zeker weet wat u nodig heeft. Ze helpen je erachter te komen wat je nodig hebt.

Als u vertrouwd raakt met de douaneregels in Spanje, bespaart u tijd en stress bij aankomst. Voor persoonlijke spullen zoals camera’s, sieraden, videoapparatuur en soortgelijke spullen zijn er geen douanekosten. Zorg ervoor dat u bij de douane om een ​​ontvangstbewijs voor deze artikelen vraagt ​​om uw invoer bij hen te rechtvaardigen.

Douanekosten en limieten voor sommige dingen zijn van toepassing bij binnenkomst in het land. De limieten zijn voor items zoals parfum, sigaretten en wijn. Als u de limiet heeft overschreden, moet u extra kosten betalen. Er is geen limiet aan het bedrag dat u in Spanje kunt meenemen. Dit kan in euro’s of in vreemde valuta.

U kunt uw huisdieren door de douane brengen, op voorwaarde dat u over de juiste documentatie beschikt. U wordt gevraagd om een ​​oorsprongscertificaat en een gezondheidscertificaat voor uw huisdier te tonen. U krijgt ook de opdracht om te laten zien dat het huisdier alle benodigde vaccins heeft gehad, vooral hondsdolheid. Uw dierenarts moet de certificaten ondertekenen.

Hier is informatie over het leven in Spanje en de Spaanse cultuur

Er zijn variaties in het eten. Eten vertegenwoordigt de geografische culturele geschiedenis van de bewoners. Je zult de invloed van de Moren zien in sommige kruiden die in de Spaanse keuken worden gebruikt, zoals komijn en saffraan. De culturele geschiedenis van de boeren van het land is te zien in de verrukkelijke soepen en stoofschotels, evenals in vers geteelde groenten.

Een populair gerecht in de regio Valencia is Paella. Het oorspronkelijke recept begon in de Spaanse Burgeroorlog. Het originele recept bestond uit konijn, groenten van eigen bodem en rijst. Paella is nog steeds populair in deze regio, maar ook in andere.