Overzicht van Spanje & Mallorca

een land van romantiek en exotische smaken, is een plek waar je met grote slokken kunt genieten. Als u een reis plant, vindt u hier een overzicht van het land.

Overzicht van Spanje voor reizigers

De officiële naam van het land is het Koninkrijk Spanje. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 194.000 vierkante mijlen. Dit omvat zowel het vasteland als de Balearen en de Canarische Eilanden. Deze totale vierkante kilometer maakt Spanje een van de grotere landen in Europa, ongeveer zo groot als de gecombineerde staten Arizona en Utah.

De hoofdstad van Spanje is Madrid, waar ongeveer 5,5 miljoen inwoners wonen. Andere grote steden zijn Barcelona met 4,9 inwoners, Malaga met 1,3 miljoen, Sevilla met 1,8 miljoen en Valencia met iets meer dan 2 miljoen inwoners. Het terrein van Spanje varieert van vlak tot bergachtig. De temperaturen variëren van koel in de winter tot heet in de zomer, met name in steden als Madrid, waar geen briesje te krijgen is.

Tot 1975 was Spanje een functionele dictatuur die werd geregeerd door generaal Francisco Franco. Na zijn dood in 1975 werd de Prins Juan Carlos de Borbon y Borbon benoemd tot koning en staatshoofd. Vervolgens verhuisde hij om het land te liberaliseren en wees een onafhankelijk staatshoofd aan dat nu een gekozen ambtenaar is.

Spanje verkeert de afgelopen 100 jaar in een vrijwel constante staat van burgeroorlog. Baskische facties streven naar onafhankelijkheid van de heerschappij van de koning en de federale regering. Dit manifesteerde zich in de vorm van bombardementen en dergelijke. Barcelona wordt beschouwd als een Baskische stad, wat zorgt voor een grote rivaliteit tussen de stad en Madrid. Als je de kans hebt om een ​​voetbalwedstrijd tussen de twee bij te wonen, doe dat dan! Geweld is zeldzaam, maar de beledigingen zijn absoluut uniek.

De mensen van Spanje staan ​​bekend als Spanjaarden of Spaans. De totale bevolking is iets meer dan 44 miljoen en groeit met één procent per jaar. Etnische uitsplitsingen zijn geografisch georiënteerd, maar omvatten Basken, Catalanen en Galiciërs. De religieuze tendens van het land is overwegend rooms-katholiek.

De officiële taal van Spanje is Spaans. Dat gezegd hebbende, vormen de Catalaans-Valenciana, Galicische en Baskische talen een veel voorkomende minderheid. Onderwijs is verplicht tot 16 jaar en de alfabetiseringsgraad ligt tussen de 98 procent.

Spanje is een uniek land. Terwijl een groot deel van Europa haast lijkt te maken om culturen te vermengen, onderscheidt Spanje zich uniek.