Een vakantie naar Mallorca boeken

Bij het boeken van een vakantie komt veel kijken. Als je ook op een vakantie naar Mallorca is gevallen en je hebt een vakantie naar Mallorca geboekt is het tijd om te gaan beginnen aan de voorpret en de voorbereidingen. In deze blog lees je meer over hoe je je voor kan bereiden op je vakantie met Mallorca als vakantiebestemming.

Hoe bereid je je vakantie naar Mallorca voor?

Wanneer je van plan bent op vakantie te gaan naar Mallorca is het leuk om je vast te verdiepen in de mooiste plekjes van Mallorca. Met Mallorca als vakantiebestemming hoef je je niet te vervelen. Terwijl een kruiswoordpuzzel maken ook heel ontspannen is. 

Naar Mallorca op vakantie gaan gaat er voor zorgen dat je als een herboren mens teug komt van je vakantie op Mallorca. 

De mooiste plekjes op Mallorca

Mallorca ligt ongeveer 200 kilometer van de Spaanse Kust af in de Middellandse Zee. Het is het grootste eiland dat daar te vinden is. Ibiza, Menorca en Formentera zijn andere eilanden die daar ook in de buurt liggen. Die eilanden samen vormen de Balearen Archipel.

Aan de Zuidkust van Mallorca vind je heel veel hotelgebouwen. Het is er mee volgebouwd. Dat is dan ook het meest toeristische gedeelte. Op een paar kilometer van de drukke toeristische hotel zone ligt het binnenland van Mallorca waar je kan genieten van de natuur en de rust die de natuur met zich mee brengt.

De aller mooiste plekjes van Mallorca vind je aan de Noordwest kant van het eiland. Je komt daar terecht in de aller mooiste natuur. De hoofdstad van Mallorca is de Palma de Mallorca. Iedere weg op Mallorca komt uit in de hoofdstad. Je kan er dus niet verdwalen.

Landschappen en de natuur op Mallorca

Wanneer je op je vakantiebestemming Mallorca aan bent gekomen zal je al snel zien dat je je in een prachtige natuur begeeft. De natuur op Mallorca laat zich kenmerken door bergen. Die vind je vooral in het Westelijk deel van Mallorca. Ook vind je er een aantal zeer verrassende en mooie natuurgebieden en er zijn twee stuwmeren. 

De bergketen

De bergketen die aan de noordwestkant van Mallorca te vinden is, is een echte aanrader om te bezoeken wanneer je vakantie viert op Mallorca. De hoogste berg van het eiland is de berg Puig Major. Het hoogste punt van deze berg ligt op 1445 meter.

De zonovergoten baaien

Wanneer je op je Mallorca vakantie wil genieten van een mooie baai is het aan te reden de Noordoostkant van het eiland te bezoeken. Aan die kant van het eiland vind je twee prachtige baaien. De Badia D’Alcudia en de Badia de Pollenca. Dit gebied is ook zeer geschikt om tijdens je vakantie op de bestemming Mallorca heerlijk te wandelen in een de natuur.

Wat kom je tegen tijdens een wandeling?

De ruige rotsformaties en kleine baaitjes wisselen zich af met mooie vergezichten. Ideaal om daar prachtige vakantiekiekjes te maken als herinnering aan je Mallorca Vakantie. In hetzelfde gebied vind je ook een klooster dat je zou kunnen verkennen, net als het afgelegen pelgrimsoord.

De Oostkust van Mallorca

Aan de Oostkust van Mallorca vind je afwisselend baaien en heerlijke zandstranden. Deze worden weer onderbroken door prachtige rotspartijen. Hier kan je heerlijk genieten van de zon. Ideaal als je echt voor een zonvakantie naar Mallorca als vakantiebestemming gekomen bent. 

De vruchtbare vlakte en de reservaten

In het binnenland word je verrast door vier mooie natuurreservaten en de vruchtbare vlakten.  De flora en fauna op Mallorca bestaat uit veel wilde planten. In de natuur vind je ook eeuwenoude wilde olijfbomen en cactussoorten. Het staat er ook vol met cactussen ie vol zitten met Aloë, die bekend staat om de geneeskrachtige werking. Zo kan je van je vakantie op Mallorca van veel dingen genieten.