De leukste bezienswaardigheden om met een auto te bezoeken in Madrid

Madrid is een stad zo vol van leven en cultuur dat het lastig is om het in een paar alinea’s te beschrijven. Op artistiek niveau behoort Madrid tot de top van Europa met het beste kunstmusea van dit continent waar meesterwerken uit de Renaissance en grote werken uit de 20e eeuw tentoongesteld staan.

De vijf meest bezochte bezienswaardigheden van Madrid

Madrid is een stad die veel energie vraagt. Ik zou je aanraden om ten minste vier dagen in deze stad te blijven. Mocht je toch minder tijd hebben laat je dan toch niet afschrikken door de lange lijst met dingen die je kan doen in Madrid. Huur een auto zodat je al deze plekken zien kunt en kan genieten van het hart van Spanje: eat your heart out.

Madrid staat bekend om zijn geweldige kunstmusea maar er zijn veel bezienswaardigheden in Madrid die dan wel minder bekend zijn, maar zeker je tijd waard. Een paar van de meest bezochte bezienswaardigheden van deze stad:

Del Prado Museum

Het Prado Museum is één van de populairste bezienswaardigheden in Madrid. Het 18e eeuwse gebouw (ontworpen door de architect Juan de Villanueva) heeft één van de mooiste kunstcollecties ter wereld. Een uitbreiding in 2007 maakte het museum makkelijker te vinden. Het is onmogelijk om alles in één bezoek te zien. Het museum heeft meer dan 7.000 kunstwerken die de cultuur en geschiedenis van de 12e tot het begin van de 19e eeuw vertegenwoordigen. Bezoekers willen zich misschien focussen op de collectie van Spaanse kunstenaars zoals Goya, El Greco, da Ribera en Velásquez, ongetwijfeld de beste verzameling Spaanse schilderijen ter wereld.

Palacio Real

Dit gebouw doet nu dienst als museum waar je de pracht en luxe van de Spaanse koninklijke elite kan bewonderen, maar dit gebouw was vroeger de woonplek van de vorsten Carlos III tot Alfonso XIII. De architectuur is geïnspireerd door schetsen die Bernini heeft gemaakt om het Louvre in Parijs te bouwen. Hoewel Filippo Juvarra aan de plannen is begonnen, is het uiteindelijk zijn leerling Juan Bautista Sachetti die het werk voltooid heeft. De inrichting van de 3.000 kamers is aangepast aan de specifieke smaak van elke vorst. De meest bezochte plekken zijn de hoofdtrap van Sabatini, de troonzaal, de koninklijke kapel en de koninklijke apotheek.

Santiago Bernabéu Stadium

Of je nu fan bent van deze club of niet, de waarheid blijft dat Real Madrid het meest succesvolle voetbalteam van Europa is, met een record van 12 Europese bekers op zijn naam. Alle voetbalfans moeten een bedevaart overwegen naar het enorme stadion met 85.000 zitplaatsen waar in de loop van de seizoenen vele malen geschiedenis is geschreven. Een bezoek aan dit stadion geeft je een panorama uitzicht over het stadion. Je kan een bezoek brengen aan de kleedkamers en je ontdekt allerlei interessante plekken zoals de trofeeëncollectie, de perskamer en de presidentiële galerij.

Puerta del Sol

Puerta del Sol is gelegen in het centrum van Madrid en is een kruispunt waar elk jaar duizenden mensen samenkomen voor het nieuwe jaar. Recente werkzaamheden aan dit plein hebben gezorgd voor beperkt verkeer en hebben het plein omgevormd tot een plek waar bezoekers kunnen wandelen en de architectuur kunnen bewonderen. In het midden van het plein staat een klok die het nieuwe jaar inluidt. Deze klok bevindt zich in het Casa de Correos: het regeringsgebouw van de stad.

Plaza Mayor

Plaza Mayor is het beroemdste plein van Madrid, gebouwd in 1619. Het lag buiten de stadsgrenzen en werd vooral gebruikt voor stierengevechten. Tijdens de Spaanse Inquisitie stierven er veel beschuldigde ketters. De drie zijden van het rechthoekige plein worden begrensd door een lange rij appartementen van drie verdiepingen, welke eind 18e eeuw zijn voltooid. De structuren zijn versierd en de balkons zijn omlijst door smeedijzeren balustrades. In het midden van het plein staat een standbeeld van Filips III te paard. Tegenover het plein ligt de Casa de la Panadería. Hier is het toeristisch informatiecentrum gevestigd.

Waarom een auto huren in Madrid?

Een auto brengt je het beste van de Spaanse hoofdstad Madrid. Van zijn bijzondere en mooie openbare pleinen tot de heerlijke lokale restaurants en historische gebouwen. De schoonheid iso ok terug te vinden in het landschap, met veel bestemmingen en bezienswaardigheden die gemakkelijk te bereiken zijn met de auto. We raden de website www.autospanje.nl aan omdat deze goedkope huurauto’s aanbiedt. Ook zie je een prijsvergelijking van huurauto’s van verschillende verhuurbedrijven in de stad en de belangrijkste op het vliegveld: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-madrid-barajas/. Er worden veel verschillende soorten huurauto’s aangeboden, er zit er vast ook één tussen die aan je wensen voldoet.

Autorijden in Madrid

Madrid is het centrum van het nationale wegennet en de zes hoofdwegen vanuit de stad zijn genummerd van A-1 tot en met A-6. Spaanse wegen (vooral bij Madrid) zijn goed onderhouden en er is altijd een omweg mogelijk. Zorg ervoor dat je tijdens het bezoek aan de stad op een aangewezen parkeerplek parkeert. Er zijn veel parkeergarages waar je de auto kunt achterlaten. Bij het parkeren op straat zijn zoneregels, die in het weekend vaak flexibeler zijn. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van waar je in de stad parkeert.